ХАРДУЕР

ХАРДУЕР

Новини, ревюта и коментари за най-новите тенденции при хардуера / hardware. Тук ще намерите полезна информация за нововъведения от водещи производители на процесори / CPU, РАМ / RAM памети, дънни платки, видео карти, захранвания, оптични устройства и др.

Екип от MIT и Microsoft Research е разработил процес, наречен DuoSkin, с който могат да се правят временни татуировки. Но те няма да са обикновени, а ще се използват като интерфейси за управление на нашите смартфони. MIT Media Lab вече демонстрира тези способности по три различни начина. На първо място те могат да се използват, за да се контролират мобилни устройства и компютри, превръщайки кожата в тракпад или бутон. Тези „татуировки“ също могат да бъдат използвани, за да се превърне кожата в екран, който може да променя цвета си в зависимост от телесната температура. На посл..
Seagate ще произвежда най-голямото SSD на света
"Достигнете 1 петабайт информация само с 17 диска"
GeForce Titan X - 11 терафлопа изчислителна мощност

Новият флагман на Nvidia

Radeon R9 Nano вече с по-ниска цена от 499 долара
От AMD обявиха, че намаляват цената на видео картата Radeon R9 Nano на цена от 499 долара. Графичното устройство излез на пазара миналата година на цена от 650 американски долара.Картата поддържа игри с резолуция до 4к и в някои случаи изпреварва конкуренцията от GeForce GTX 980 (без овърклок), която струва $480. Друго предимство е, че е компакна и енергоспестяваща на фона на малко по скъпата карта  Radeon R9 Fury с цена $550 от по-горния клас продукти от серията...
Samsung пускат на пазара нови SSD дискове
Корейският производител Samsung пуска на пазара нова серия SSD външни дискове.Новите дискове ще притежават USB Type-C конектори от последно поколение, което ще увеличи тяхните възможности за употреба. Устройствата ще бъдат ще могат да бъдат свързвани с лаппоти, компютри и телефони. Размерът на диското простнраство ще варира в стойностите от 256GB, 512GB, 1TB и 2TB.Друго преимущество на дисковете освен USB Type-C конекторите е подсиленият корпус, който ще предпазва записаните данни на устройствата от темература от 0 градуса до рязко покачване до 70 градуса, падане от височина до 2 метра и дурги..
ARM процесори от Amazon
Amazon продължава производствената си линия от хардуерни продукти с новите процесори ARM.Компанията закупи преди около година израелския производител на чипове Annapurna Labs.Процесорите няма да се предлагат дирекно в търговсктаа мрежа, а само на голями корпоративни клиенти като ASUS, Netgear, QNAP, Synology и други. Процесорите ще бъдат до четири ядра и ще се предлагат в 32-битови ARMv7 и 64-битови ARMv8.Очаквва се процесорите да бъдат приложени при електронните книги, таблети или приставки за поточно видео...
Дрон-такси: Ehang
На изложението CES 2016 китайския производител Ehang представи първото летящо такси в света, което се нарича 184 (сто осемдесет и четири). Летящото возило е квадрокоптер и може да превозво безпилотно само един пътник.В кабината на таксито няма контролни органи за управление, а само компактен таблет с опции за посочване на желаната дестинация. Дронът сам контролира и управлява полета.Квадрокоптерът Ehang 184 е с височина 1.5м. и тежи 200кг. В интериора на купето е предвиден малък отсег за компактен личен багаж.Максималният период на полет може да бъде до 23 минути с оптимална скорост до 100км/ч..
Заредете своя смарттелефон или таблет без кабел
Samsung представи първия в света компютърен монитор с функция за безжично зареждане на смартфони или таблети. Монитор Samsung S24E370DL разполага с 23.6 инчов дисплей с резолюция Full HD – 1920 на 1080 пиксела и PLS матрица на дисплея, която допринася за 178 градуса на виждане по хоризонтала и вертикала. За да заредите смарттелефона или таблета си е необходимо само да поставите устройството на определеното за целата място при поставката на монитора. Чрез технологията Qi мобилното Ви устройство ще бъде напълно заредено без необходимост от кабели. Мониторът Samsung S24E37..
коментари към тази статия - виж коментари
Нови звукови карти от ASUS
ASUS пуска на пазара нова серия звукови карти към семейството на Strix - Raid DLX,Raid Pro и Soar. Звуковите карти ще притежават външен модул с усилвател към, който потребителите ще може да свързват микрофон и слушалки. Технологията поддържа до 124 децибела сигнал и 110 децибела ниво на шум. Софтуерът, с който ще работят новите звукови карти е разработка на ASUS и се казва Sonic Studio. Очкава се звуковите карти да бъдат на пазара в най-кратки срокове. За момента цените на хардуера остават тайна...
коментари към тази статия - виж коментари
VRD шлема е вече в магазините
Руският шлем за визтуална реалност VRD e вече на пазара. Шлемът е съвместим както с игрите Oculus DK1, така и с други.Шлемът разполага със собственни екрани и се свързва жично с личния ви компютър.VRD и VRD Plus - Технически характеристики- Резолюция: 1920х1080 пиксела за VRD и 2560х1440 пиксела за VRD Plus- Регулиране на зазстоянието между екратите- Ъглите на виждане са 100 градуса по хоризонтала и 80 градуса по вертикала- Регулиране на фокуса. Тази опция може да се използва при хора с влошено зрение.- HDMI и USB включване в PC- Leap Motion ефект за допълнителна реалност- Съвместимост с Oculu..
коментари към тази статия - виж коментари
Показани са от 1 до 10 от 10 (1 страници)